Camelia… Floare de Poveste

In indepartata Japonie, Tsubaki, pentru ca acesta este numele japonez al florii de Camelia, este recunoscuta ca fiind floarea care aduce primavara, insa splendoarea acestei flori bucura ochiul uman chiar si in timpul iernii aprige, fiind floarea care rezista chiar si la – 30 grade Celsius. 

Desi aparent fragile, florile de Camelia sunt extrem de rezistente, ele traind cel mai bine afara, in gradina, si nicidecum in ghivece.

Trebuie stiut, insa, ca partea sensibila a florii de Camelia este radacina, de aceea  aceasta are nevoie de protectie iarna. Se recomanda pentru aceasta un strat gros de frunze uscate sau ingrasamant. 

Culoarea de baza a florii de Camelia este rosu, insa in lume exista peste 35 000 sortimente de Camelii, in mii si mii de nuante.

Florile de Camelia sunt considerate cele mai apropiate flori de stapanul lor, fiind extrem de prietenoase, bune ascultatoare si recunoscatoare acestuia, atata timp cat sunt multumite de modul in care sunt ingrijite.

Durata de viata a unei flori de Camelia variaza in functie de modul in care este ingrijita. Insa de cele mai multe ori, nefiind pretentioasa, durata de viata este foarte mare, dovada fiind Camelia ce traieste in parcul Palatului Pillnitz din Dresda, care a ajuns la aproape 260 de ani de viata.

Considerata floarea fara parfum, in fapt frumoasa floare de Camelia are un parfum pur, serafic, delicat, foarte apreciat de cunoscatori.

Printre cele peste 100 de varietati de Camelie salbatica, numai 7 sunt cu adevarat recunoscute pentru aroma dulce asemanatoare prunelor.

Parfumul acestei flori este asemanator cu cel al rododendronului, dar extrem de subtil.

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. auriana spune:

    J’aime histori…

Scrie-ti povestea!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s